Logo De Korbeel

Nieuws

Eetfestijn Sint-Carolus tvv de Korbeel

Op vrijdag 10 februari organiseerde het Feestcomité van Sint-Carolus een eetfestijn in de Wervel in Bellegem.  De kookploeg van de Chiro (waarvan 2 collega's van Sint-Carolus lid zijn) slaagde erin om heerlijke frietjes met stoofvlees te serveren, voor 180 man!
Bijzonder aan dit initiatief is dat dit eetfestijn georganiseerd werd met als doel geld te verzamelen voor de werking van de Korbeel.
Getroffen door een persoonlijk ervaring was Marlies, een zorgkundige in Sint-Carolus, de trekker van dit alles.
Ze kunnen een mooie som van 1600 euro schenken aan de Korbeel.
Het was een gezellige avond, er was lekker eten, zelfs een bandje, ...

Dank aan allen die dit mogelijk maakten, dank aan allen die aanwezig waren!

 

Aanpak leefgroep 1 op basis van Triple P

Lees hier het volledige document.

 

NIAZ-accreditatie

Psychiatrisch ziekenhuis H. Familie behaalt als eerste Belgisch psychiatrisch ziekenhuis de internationale organisatiebrede Qmentum kwaliteitsnorm

Het PZ H. Familie is een psychiatrisch ziekenhuis in Kortrijk, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Patrick Cokelaere (algemeen directeur): "Sinds jaar en dag is kwaliteit een belangrijk speerpunt voor ons ziekenhuis. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om op vrijwillige basis het ziekenhuis aan een strenge kwaliteitstoets te laten onderwerpen." Eind oktober werd het ganse ziekenhuis gedurende vier dagen grondig doorgelicht door 5 auditoren van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) op basis van het internationaal Qmentum kwaliteitskader. Na deze grondige toets mocht het ziekenhuis begin december formeel het positief accreditatiebesluit ontvangen. Patrick Cokelaere: "Dit is voor ons de ultieme erkenning van ons jarenlange inzet voor kwaliteitsvolle zorg; de kers op de taart! Hierdoor kan elke patiënt rekenen op een veilige en hoogkwalitatieve zorg." Het kwaliteitslabel blijft vier jaar geldig en vormt een belangrijke hefboom tot continue kwaliteitsverbetering.

 

 

"De koorddanser in balans"

Lees hier het artikel uit Tijdschrift Ondernemen, mei-juni 2016

 

"God werkt door mensen"

Lees hier het artikel uit Kerk & leven, mei 2016

 

Therapeutenbeurs

Therapeutenbeurs, 4 juni 2015

 

Ontdek de nieuwe website van Groep Zorg. H. Familie

www.zorghf.be

 

Nieuwe jobsite

Wend u naar de jobsite.

 

40 jaar De Korbeel

Sfeerbeelden Studiedag “kinder- en jeugdpsychiatrie in beweging”.

 

 

Nieuwe website

Zoals u kan zien, steekt de website van De Korbeel in een gloednieuw jasje. De vorige website begon er namelijk wat gedateerd uit te zien en kon de functionaliteiten niet meer aanbieden die wij wensten. Enkele jaren geleden werd met enkele medewerkers een werkgroep opgericht om de vorige website te vernieuwen. We wilden een website die de informatie geeft op maat van de kinderen en de ouders, maar die ook de extra informatie aanbiedt voor hulpverleners, studenten, ... De creativiteit en inzet heeft geleid tot deze website. Met het nieuwe logo heeft de website een frisse look gekregen.

Met deze nieuwe website hopen wij u de nodige informatie te kunnen geven. Vindt u iets niet terug, heeft u nog vragen of merkt u een fout op, aarzel dan niet ons te contacteren. Want u de juiste informatie geven, dit is ook onze 'zorg'.