Crisisopname
De Korbeel maakt deel uit van het West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid (WINGG) dat een uitgebreid crisisaanbod voorziet in de provincie. Voor meer informatie: klik hier.
Crisisopname via WINGG
Vanuit het crisisaanbod biedt De Korbeel crisisbedden aan voor jongeren die zich in een crisissituatie bevinden én waarbij de reguliere hulpverlening en/of de leefomgeving geen voldoende antwoord kan bieden. De duur van de opname bedraagt twee weken.
Het zijn enkel professionele hulpverleners die een aanmelding kunnen doen bij het Crisismeldpunt (CMP). Het CMP kan crisishulp opstarten onder verschillende vormen (korte opname, thuisbegeleiding..).
Er kan aangemeld worden in de kantooruren, de exacte uren kan je vinden via de link hieronder.
Crisismeldpunt (CMP) 050 33 77 40
Let wel, de aanmelding kan wel enkel gebeuren door een hulpverlener (psycholoog, huisarts..), dus niet door ouders zelf. Als u als ouder of betrokkene een aanmelding wil doen, neemt u eerst contact op met de hulpverleners binnen uw netwerk (huisarts, ..).
Op deze site staat nog wat meer informatie: klik hier.
Jeugdrechtbankbed
In De Korbeel zijn er 2 crisisbedden voor adolescenten (12-18 jaar) die onder toezicht staan van jeugdrechtbank. Dit crisisaanbod is evenwel niet rechtstreeks toegankelijk.
Exclusiecriteria:
Aanmeldingen gebeuren enkel via de sociale dienst van de jeugdrechtbank. De maximale duur van opname bedraagt twee weken (éénmaal verlengbaar met twee weken).
De Korbeel voorziet in verschillende gespecialiseerde en multidisciplinaire zorgprogramma’s, steeds afgestemd op zowel de leeftijd als de noden van het kind of de jongere. Binnen elk zorgprogramma worden de ouders (of het gezinsvervangend milieu) sterk betrokken tijdens de behandeling.
Voordelen van het meebrengen van je identiteitskaart naar het ziekenhuis
lees meerDe Korbeel voorziet in verschillende gespecialiseerde en multidisciplinaire zorgprogramma’s, steeds afgestemd op zowel de leeftijd als de noden van het kind of de jongere. Binnen elk zorgprogramma worden de ouders (of het gezinsvervangend milieu) sterk betrokken tijdens de behandeling.